Moorseer Muhle Norderham (Duitsland)

Moorseer Muhle Norderham (Duitsland)

Al meer dan driehonderd jaar de molen is in de plaats Moorsee graan gemalen om.

Voorafgaand aan de molenaarswoning het was een kleine windmolen op de keien die zichtbaar zijn op het museum terrein vandaag.

De ene helft van het pand behoorde tot vader en zoon Tjörk Ummen en Wilcke ,
hun aandeel in zijn testament nagelaten aan de parochie arme Abbehausen. In 1800, de armen verkochten hun helft aan de Stichting mede-eigenaar Anton delen.
Meerdere huurders zijn hier sinds werkzaam als molenaar, tot 1 Mei 1899 Anton Gerhard Reinken en zijn zoon Johann Hinrich Gerhard nam de operatie. Vanaf 1945, Henry Reinken het bedrijf in 1977 als een commerciële windmolen laatste Wesermarsch gestaakt alleen.
 
Restauratie
De Moor Lake molen werd grondig gerenoveerd in 2005 en 2006. De bakstenen muren, de houten achthoek, de ramen en de vloeren werden gerepareerd. De vleugels werden ook gerenoveerd en een staaf (een paar vleugels) kreeg een nieuw venster behandeling.
De molenkap en de omliggende galerij werden volledig opnieuw ontworpen. Had ook nog twee molenstenen worden vervangen. Na de reorganisatie, de heide meer molen is operationeel en heeft een looptijd van vele decennia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *